HTML

Holokauszttagadás ellen

Holokauszttagadás leleplezése - nem vitatkozom velük. Bemutatom, hogy hazugságot terjesztenek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bevezetés

2010.03.01. 22:42 MSimon

 

A vélemény szabad. A tény szent.

A holokauszttagadók a tényeket szentségtelenítik pseudo-véleményükkel.

 

Aki magát nem holokauszttagadónak gondolja, hanem csak kétkedőnek, gondolkozzon el azon, hogy miért pont a holokauszttagadók már számos esetben rendre megcáfolt logikáját és állításait terjeszti? Miért nem olvassa el a cáfolatot? Miért nem olvassa el valódi történészek munkáit, miért nem beszélget holokauszt-túlélőkkel, miért nem hallgatja meg az ő beszédüket? Nem regényekből szerzett ismeretekkel kellene a történetírással szembeszállni.


 

A holokauszttagadásról:

- hazug : A holokauszttagadók azzal vezetik féle számos országban a tudatlanokat, félművelteket, jószándékú párbeszédre törekvőket, hogy véleményként tüntetik fel a tények tagadását. A tények tagadása mióta vélemény? A tudatos hazugság, rágalmazás mióta szabad vélemény? Mióta folytatunk diskurzust ilyen emberekkel?

- erkölcstelen : Véleménnyel lehet vitatkozni, de hazugsággal, hazug, erkölcstelen, buta emberekkel meg hát minek? Rendelkezésükre áll az internet, a könyvtárak, múzeumok, járhatnak iskolába; vannak a tájékozódásra forrásaik, mégsem látszik rajtuk, hogy ezeket használnák, hiszen a már ezerszer cáfolt "véleményüket" ismétlik. Ebből is látható, hogy a holokauszttagadás mögött egészen más dolog van, de nem a múlt megismerése, vagy a diskurzus szándéka.

- hamisító : A holokauszttagadó arra törekszik, hogy meghamisítsa a megtörtént múltat. Nem "csak" az egészet, hanem az egyes túlélők egyedi, saját, átélt múltját is szeretné megmásítani azzal, hogy kétségbe vonja az emlékezetét, nagy nyilvánosság előtt hazugnak nyilvánítja.

- társadalomellenes : mert alaptalanul és tények nélkül azt állítja, sok millió ember hazudik a történelem egy korszakával kapcsolatban. Nem a túlélők érzékenységéről van (csupán) szó: a társadalom egyik alappilléréről, a múlt-tudatról, a történelem- és időtudatról van szó. Milyen társadalom az, ahol hazugságok, ferdítések alapján, büntetlenül kétségbe vonják a társadalom korábbi élete egyes eseményeinek megtörténtét, és a társadalom ezt hagyja?

- érzéketlen : A holokauszttagadók nincsenek tekintettel senkire és semmire. Védtelen embereket, öregeket, holtakat, megkínzottakat hurcolnak meg, bornírt módon beszélnek róluk, mert nem tudják, hogy mindaz, amit tagadnak, velük is megtörtént. Sértő módon torzítják a holokauszt szót.

- zsidógyűlölő : Az unalomig ismételt (és rendre cáfolt) állításaik, kérdéseik, felvetéseik mögött kitapintható a rendszerint kimondatlan, de alapvető elképzelés valamiféle összeesküvésről, amely a holokauszt dokumentációját valamely fantasztikus kooperációban a megfelelő helyre juttatta volna, hogy ott a kutatók, történészek majd megtalálják. Ebben a félelmetes összeesküvésben kvázi minden zsidó részt vett, vagy hallgat róla. A zsidókat egy olyan csoportnak tekintik, amely teljesen homogén, a csoportot alkotó egyedek mindig mindent ugyanúgy és egyformán tesznek.

- gyáva : ő csak kérdéseket tesz fel, és joga van a véleményéhez. Ha mégis valaki rosszat mer rá mondani, akkor az zsidóbérenc.

 

Mivel saját igazolható elmélettel nem rendelkeznek, a holokauszttagadók előszeretettel keresik az "ellentmondásokat". (Azzal persze nem foglalkoznak, hogy saját állításaik hemzsegnek a belső ellentmondásoktól; saját maguknak elnézik az ilyesmit.) Belecsimpaszkodnak valami általuk logikátlannak vagy lehetetlennek tartott részletbe, arról kijelentik, hogy hiteltelen, hazugság, vagy torzítás, és így tehát az egész ügy hiteltelen, hazugság és torzítás. Mintha egy hibás téglától összedőlne a gyárkémény, vagy megszűnne az építők képessége kéményt építeni. Mindig arra célozgatnak, hogy valami nem stimmel a dologban, és amint "érveiket" cáfolják (amit persze nem fogadnak el, hiszen "zsidók" vagy "zsidóbarátok" a cáfolók, vagy "kényszer hatása alatt" történt a cáfolat), megjegyzik, hogy de ebből is látszik, hogy valami nem stimmel. Mint az óvodában a "pepepe, akkor is nekem van igazam!".

 

Nagy harc folyik közöttük a leghülyébb holokauszttagadó címért, mely vetélkedés anyagára itt található néhány (angol nyelvű) hivatkozás: http://www.facebook.com/topic.php?uid=2228941647&topic=14926

 

 

 

komment

Címkék: rasszizmus holokauszttagadó revizionizmus holokauszttagadás

A bejegyzés trackback címe:

https://holokauszttagadas.blog.hu/api/trackback/id/tr401801480
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása